Hoe werkt Samay?

Samay > Blog > Hoe werkt Samay?

Het hele concept Samay vertrekt vanuit één universeel punt: er zijn teveel todo’s op een dag om ze allemaal alleen te kunnen uitvoeren en tegelijk je work-life balance te beschermen.

Maar… hoe werkt uitbesteden? Hoe gaat het proces verder eens ik mijn vraag gesteld heb?

 

Case study: Hoe werkt Samay?

 

Daarom leg ik hier graag uit hoe Samay specifiek met dit proces omgaat. Het proces Samay van het moment dat de vraag gesteld wordt tot het moment waarop de factuur verzonden wordt. Het A-Z van Samay, als het ware.

 

  1. Het eerste contact

Het eerste contact is vooral een belangrijke fase voor die mensen die nog niet helemaal zeker zijn of ze wel willen uitbesteden. Ook voor die mensen die geen goed zicht hebben op het hele proces is dit een belangrijke fase.

Wij krijgen een bericht van jou dat je ons beter wil leren kennen. Deze vraag komt in alle vormen en via veel kanalen, maar komt neer op: ‘Hoe werken jullie?’. Wij nemen met plezier de tijd om het je uit te leggen. Telefonisch, via mail, via facebookchat, via Skype,… Het kan voor ons allemaal. Wij werken met plezier via het communicatiekanaal van jouw voorkeur. (Gedurende het volledige proces trouwens!)

Het gebeurt trouwens ook dat deze eerste stap gewoon overgeslagen wordt. Kan ook perfect. Sommige mensen verkiezen net zo weinig mogelijk contact.

 

2. De effectieve vraag

Jij stuurt je opdracht naar ons. Dit doe je best met alle bijhorende informatie die jij al hebt.
Enkele voorbeelden van vragen die Samay reeds ontvangen heeft:
(We hebben hier bewust kortere vragen ingevoegd, om de lengte van de blog acceptabel te houden ;))

 

 

 

3. Samay antwoordt op je vraag

Wij analyseren je vraag, vatten hem in sommige gevallen voor de duidelijkheid nog eens samen en communiceren de bijhorende prijs. Na bevestiging van prijs gaan wij aan de slag, tenzij jij in je vraagstelling al uitdrukkelijk zelf een maximumprijs vermeld wordt (zoals in voorbeeld 3).

 

4. Samay gaat aan de slag.

In eerste instantie gaan wij aan de slag met de informatie die we hebben. Als we gaandeweg bijkomende informatie nodig hebben, vragen wij deze bij jou op. Het doel is om jou zo weinig mogelijk te ‘storen’ tijdens het uitvoeren van de taak. Helaas hebben we echter soms bijkomende informatie nodig.

Als de taak meerdere mogelijke uitkomsten heeft, geven wij je max. 3 opties waarbij wij ook ons voorstel voorleggen. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan. Zo kun je 3 offertes ontvangen, of 3 mogelijke routes naar Leuven. Dit is uiteraard afhankelijk van je vraag. Als je vraagt een adres te laten wijzigen op een contract, zullen wij geen 3 mogelijke adressen voorleggen. 😉

 

5. Aflevering van de opdracht

Als wij de taak volbracht hebben, sturen wij jou het resultaat op. Dit kan een document zijn, meerdere documenten of gewoon een mailtje waarin we bevestigen dat je vraag in orde is gebracht. De prijs wordt nogmaals herhaald en we laten je weten dat de factuur eerstdaags zal worden verzonden.

In het geval dat het om een taak ging met ‘custom’ prijs, krijg je een timesheet meegestuurd bij de aflevering van de taak.

 

 

 

 

6. Facturatie

Dit stuk heeft niet veel extra informatie nodig. De taak is volbracht, de factuur is verzonden.

 

Ons einddoel in heel het proces? Dat jij je op je core business hebt kunnen concenteren terwijl wij de kleine zorgen wegnemen uit je dagelijkse to do’s. Dat lijkt ons de optimale samenwerking.

 

Wil je graag meer weten? Wij staan altijd voor je klaar via ask@samay.be of 09/312.30.30.

One thought on “Hoe werkt Samay?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *