Vertrouwen: de heilige graal bij het uitbesteden van werk

Samay > Blog > Vertrouwen: de heilige graal bij het uitbesteden van werk

Online diensten aankopen, zeker als dit voor de eerste keer is, kan verwarrend en moeilijk zijn. Je hebt wel een idee van wat je wilt, maar eigenlijk nog niets concreet. Je kan ook het gevoel hebben dat de leverancier de bovenhand heeft in de onderhandelingen. Zij hebben dit namelijk al gedaan. En ze weten hoe ze de relatie naar hun eigen hand kunnen vormen. Er kan een angst zijn om met het onbekende in zee te gaan.

Vertrouwen: de risico’s beperken

Het is jammer dat vertrouwen niet kan bepaald of gemeten worden van bij de start van een samenwerking. Gelukkig kan je wel het risico beperken door volgende zaken:

  • Doe onderzoek naar je leverancier. Zijn er reviews, testimonials?
  • Spreek andere bedrijven aan die in het verleden al succesvol uitbesteed hebben. Zij kunnen je advies geven over de valkuilen en de voordelen.
  • Probeer een proefperiode af te spreken en spreek zeker ook regelmatige status-reports af.

Waarom is vertrouwen zo belangrijk?

Vertrouwen vormt de basis van elke succesvolle relatie. Zowel persoonlijk als zakelijk. In de zakelijke wereld is het belangrijk dat je een partner vertrouwt alvorens je gevoelige informatie doorgeeft. In het begin van de samenwerking kun je misschien zelfs best vasthouden aan het Russische principe: ‘Vertrouw, maar bevestig’ (Trust, but verify). Eens beide partijen een aantal hindernissen overwonnen hebben, kun je verder bouwen op het vertrouwen tot je een solide samenwerkingsbasis hebt.

 

Vier stappen naar een sterk vertrouwen:

Je bent niet alleen

Je leverancier zoekt gelukkig ook naar vertrouwen in de samenwerking. Hij weet maar al te goed dat zijn succes vasthangt aan jouw succes. Hoe beter hij werkt, hoe sneller jij resultaat ziet. Hetzij in meer omzet, hetzij in het halen van deadlines, hetzij in meer tijd om op je core business te focussen. Het is een win/win situatie voor alle betrokken partijen. Vertrouwen is dan ook voor alle betrokken partijen essentieel.

 

Wil je graag meer weten? Wij staan altijd voor je klaar via ask@samay.be of 09/312.30.30.

Naar een artikel van CoherentSolutions – https://medium.com/@CoherentSolutions/trust-the-holy-grail-of-outsourcing-relationships-487a05fca332

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *