Wat is Virtual Assistance en hoe werkt het als business?

Samay > Blog > Wat is Virtual Assistance en hoe werkt het als business?

Virtual Assistance

Er is een grote shift in de zakenwereld zichtbaar geworden waarbij veel mensen zichzelf baas en CEO maken van hun eigen (klein) bedrijf. Maar dat heeft gevolgen. Deze mensen hebben misschien wel de juiste vaardigheden om alles binnen hun bedrijf zelf te doen, ze hebben hoe dan ook nood aan hulp om hun bedrijf tot een succes te kunnen brengen. En dat is nu net waar virtual assistance tevoorschijn komt!

Wat betekent dit concreet voor de virtual assistant?

Je kan een zaak starten van thuis uit, part-time of full-time, waarbij je zaakvoerders helpt van waaruit je ook kiest te werken. Zo ben ik een viertal jaar geleden ook begonnen. Ik wou variëteit en flexibiliteit in mijn werk hebben, waarbij ik toch kon uitvoeren wat ik het liefste doe: de rechterhand zijn van zaakvoerders. Full-time dit werk uitvoeren bood me echter minder flexibiliteit. Sommige dagen was er te weinig werk om een dag te vullen, andere dagen wist ik niet waar gesprongen van het werk. Waarom dan niet mijn agenda daarop aanpassen? Werken wanneer er werk is en niet werken wanneer er geen werk is. Zo kon ik een work/life balans creëren die mij perfect op het lijf was geschreven.

Hoe werkt Virtual Assistance?

Het concept is relatief simpel. Een V.A. werkt op een gelijkaardige manier als de in-office assistants. Het verschil zit hem in het feit dat een V.A. alleen werkt wanneer het nodig is. De factuur wordt pas naar de klant verstuurd wanneer het werk voltooid is en bevat enkel de daadwerkelijk gepresteerde uren, niets meer. (wat besparend werkt op de loonskosten van de klant).

Virtual Assistants werken samen met zaakvoerders, sales professionals en onafhankelijke vertegenwoordigers om hen te helpen met hun back-office activiteiten. Dit laat de klanten van V.A.’s toe om de focus op hun core business activiteiten te richten.

Een voorbeeld:
Een zelfstandig vertegenwoordiger is heel sterk in het verkopen van zijn product. Hij kent het vanbinnen en vanbuiten: Hij onderhoudt sterke relaties met klanten, verdelers en belanghebbenden. Het opmaken van rapporten, het boeken van zijn zakenreizen, de logistieke regelingen van zijn orders of het beheren van zijn agenda gaan hem echter minder vlot af of hij heeft er niet genoeg tijd voor beschikbaar.

Dat is nu net waar de kracht van Virtual Assistance ligt. Wij werken van thuis uit (of van waaruit we kiezen) en wij zorgen ervoor dat alles waar jij minder goed in bent, ook tot een goed einde komen. Vanop onze computer, met het internet kunnen wij al heel veel doen voor jou. Dit gecombineerd met de telefoon waarmee we met jou kunnen bellen of sms’en en wij ontlasten jouw dag!

 

Wil je graag meer weten? Wij staan altijd voor je klaar via ask@samay.be of 09/312.30.30.

(naar een artikel van Mailynne Calvin ‘What is Virtual Assistance and why it works as a business’)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *